actueel

Orbit GT bij URBIS jubileum
Ter gelegenheid van 25 jaar CIBG en URBIS organise...

PZ Meetjesland promoot IOW in eigen krant
De Lokale Politie Meetjesland verwijst in hun 'Fli...

Inventarisatie Suite gepresenteerd op video
De Orbit Inventarisatie Suite is het ideale instru...

iPhone App voor Cyclorama beschikbaar
Eurotronics heeft een iPhone applicatie gebouwd om...

Orbit Mobile op Agoria Mobile meeting
Donderdag 6 mei neemt Eurotronics deel aan de Agor...

GeoPortaal Nieuws

Vlaamse Verkeersborden databank
Gepost op 25/11/2008

CycloMedia, Eurotronics en GlobeZenit brengen alle verkeersborden in Vlaanderen in beeld en kaart

19 november 2008 – De Vlaamse Minister van Mobiliteit, Kathleen van Brempt, geeft vandaag het startsein voor het inventariseren van alle verkeersborden van de niet-gewestwegen in Vlaanderen. Na een succesvol afgeronde pilot, rijdt CycloMedia vanaf vandaag door Vlaanderen om naar schatting alle 3 tot 5 miljoen verkeersborden in beeld te brengen. Tegen eind augustus 2010 beschikt de Vlaamse Overheid daarmee over een complete databank met daarin alle verkeersborden.

CycloMedia voert, als hoofdaannemer, de opdracht uit samen met haar partners DHV, Eurotronics en GlobeZenit. DHV als strategische partner is verantwoordelijk voor het projectmanagement, CycloMedia brengt met haar unieke opnametechnologie ongeveer 60.000 kilometer weg in beeld. GlobeZenit is verantwoordelijk voor de opbouw van de databank met verkeersborden en Eurotronics levert software waarmee de verkeersborden geïnventariseerd en gecontroleerd worden, en bedient de gebruikers van geïntegreerde raadpleegsoftware.

Nulmeting
Het inventariseren van de huidige bestaande toestand is een nulmeting. Hierbij wordt de positie, type en afmetingen van alle verkeersborden bepaald.
Met de informatie uit deze databank wordt een bijdrage geleverd aan het vergroten van de verkeersveiligheid, het beheer en onderhoud van de verkeersborden, de beperking van de verkeersoverlast in de gemeenten en dient als basis voor het ontwerp van logistieke en verkeerskundige studies.

Rosatte: publiek -private samenwerking in het kader van de verkeersveiligheid in Europa
De verkeersbordendatabank maakt deel uit van het overkoepelend Europees project, HYPERLINK "http://www.rosatte.eu" Rosatte. Het project heeft als doel een vergroting van de verkeersveiligheid door het bevorderen van de vlotte doorstroming van gegevens over wegsignalisatie tussen overheden en kaartenmakers, zoals Tele Atlas en Navteq.


Voor meer informatie over de Verkeersbordendatabank: www.mobielvlaanderen.be/verkeersbordendatabank/

Een TV-Nieuwsextract vind je hier (login vereist wegens auteursrecht)

« Terug